Garaza rs


Garaza rs

Garaza rs
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Garaza rsPristupi

Grupa medjusobnog pomaganja.


descriptionSaveti za osciloskop EmptySaveti za osciloskop

more_horiz
Čovekov život bez tehnike gotovo da je danas nemoguć. Ali, tehnika ima i drugu crtu, a to je da sve postaje digitalizovano. Pogotovo danas kada se očekuje da se sva merenja mogu prebaciti i obraditi na računaru.
Zato, osciloskopi su postali neophodni uređaji. Nažalost mnogi tehničari ne znaju sta je osciloskop, prodaja zato i ide sporije na našem tržištu. Osciloskop princip rada zasniva na mogućnosti očitavanja električnih signala u uređajima.
Koristi se za utvrđivanje električnih neregularnosti ili neregularnosti vezanih za električnu energiju. Osciloskop, cena kada je u pitanju razlikuje se od modela do modela. Zato on i radi na poseban način.

Sta je osciloskop

 
Osciloskop je uređaj koji služi za proveru i testiranje električne energije. Osciloskop radi tako što prikazuje napon električnog signala kroz vreme, prikazujući voltažu i vreme kao x i y ose. Rezultati testiranja su prikazani grafički u vidu talasa, koji prikazuju voltažu uređaja.
Tako radi gotovo svaki osciloskop. Cena osciloskopa zavisi od broja funkcija i mogućnosti koje pojedinačni uređaj ima.
Osciloskopi se mogu podesiti tako i da se signali ponavljaju. Takođe, imaju i opciju da se signali prikazuju u produženom obliku na ekranu. Što je uređaj napredniji, moguće je pojedinačni signal snimiti i ponavljati ga. Uz to, mogu snimati i zvuk i vibraciju.
Zato se poslovanje menja kada krenete da koristite osciloskop. Prodaja osciloskopa, nažalost, diktirana je upravo potrebama tržišta.
Osciloskopi se koriste u inženjerstvu, naukama, medicini, telekomunikacijama, i auto industriji. Ipak, najviše se koriste za proveru ispravnosti električne opreme.
Saveti za osciloskop Oscilo10
privacy_tip Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
power_settings_newLogin to reply